SCHEMERLICHT FESTIVAL
In oktober 2020 organiseert Stichting Sinus, in samenwerking met ABCD-lab en Drift om te dansen een audiovisueel sprookje in Nijmegen: Schemerlicht Festival. 

Tijdens de herfstvakantie, van 16 t/m 25 oktober, kom je naar de 1e editie van Schemerlicht; een innovatief licht-en geluidskunst evenement voor alle leeftijden in de Botanische tuin van Hortus Nijmegen.

Iedere avond tussen 19:00-00:00 transformeert deze bijzondere plek in een audiovisueel sprookje waar je de natuur op een unieke manier ervaart. Door inzet van musici, kunstenaars en moderne technologie wordt een poëtische droomwereld gecreëerd waar kunst, natuur en wetenschap samensmelten. Wandel bij schemering langs licht- en geluidsinstallaties, ervaar hoe bomen met elkaar communiceren, hoor hoe nachtvogels zingen en wordt langzaam één met de natuur.

Curator: Boris Acket


ARTISTS IN RESIDENCE
In november 2020 organiseert Sinus het Artist in Residence project in samenwerking met Drift Festival. Gedurende deze periode krijgt 1 professionele muzikant van wereldniveau de mogelijkheid om 4 dagen te werken in een uitzonderlijk zeldzame studio. In deze studio nodigen we de artiest uit om onder begeleiding van een studio engineer te werk te gaan met bijzondere muziekcomputers en meetapparatuur uit de jaren ‘50 t/m ‘80. Aan de hand van deze apparatuur wordt de artiest blootgesteld aan nieuwe mogelijkheden waarmee we makers uitdagen buiten hun comfortzone te treden en aan de hand van het experiment op zoek te gaan naar nieuwe invalshoeken. Omdat de artiest tijdens zijn of haar studio periode volledige creatieve vrijheid ervaart, stimuleren we deze om een eigen interpretatie en werkwijze toe te passen tijdens dit project.

De artiest presenteert het werk aan de hand van een performance op de vooravond van de eerste festivaldag van Herfstdrift. Voor een select publiek wordt toelichting gegeven op het productie- en creatieproces en is er ruimte voor vragen waarmee de bezoeker de mogelijkheid geboden wordt om kennis te nemen van de route die de artiest bewandeld heeft.